Cinayete karışan Başkan, adliyeye sevk edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'in Karkamış İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Nuh Kocaaslan'ı dövdükleri iddiasıyla kuzenleri tarafından öldürülen 55 yaşındaki Ömer Fırat'ın yakınları savcılığa, ?Ateş edenler arasında Başkan da vardı? diye ifade verdi. Gözaltına alınan Başkan Kocaaslan, Adliye'ye sevk edildi, kaçan şüpheli kuzenleri ise aranıyor.

Dün, Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan'ın, ilçe girişinde kendine ait arsaya toprak döktürmesi yüzünden çıkan kavgada Başkan Kocaaslan'ın kuzenleri AK Parti Karkamış İlçe Teşkilat Başkanı 40 yaşındaki Abdurahman Kocaaslan ile 38 yaşındaki Halil Kocaaslan'ın kurşun yağmuruna tuttuğu Ömer Fırat yaşamını yitirirken, kavgaya karışan 52 yaşındaki Mahmut, 40 yaşındaki Necmettin ve 17 yaşındaki Reslan Fırat ise yaralandı.

Olaydan sonra gözaltına alınan Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan bugün yoğun güvenlik önlemleri altında önce Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve sağlık raporu alındı. Olayla ilgili olarak ifadesine başvurulan ölen Ömer Fırat'ın yakınları, ateş edenler arasında Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan'ın da olduğunu ileri sürdü. Başkan Kocaaslan ise iddiaları yalanladı. Kocaaslan, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan cinayet şüphelileri kuzenleri Abdurahman Kocaaslan ile Halil Kocaaslan'ın yakalanması için polis operasyonlarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber